„KASTELÁNSKÉ ŘEZY“ doslova jako z cukrárny

-
Příprava7 min.
-
Vaření15 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 131
Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na lahodný jablečný koláček „KASTELÁNSKÉ ŘEZY“.
Chutná opravdu lahodně a my jsme se do této chuti zamilovali doslova po prvním soustu.
Připravte si ho i vy a potěšte sebe i celou rodinu.
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- 4 ks vejce
- 150 g krupicového cukru
- 160 g hladké mouky
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička kypřicího prášku
Na jablečnou nádivku budeme potřebovat:
- 500 g oloupaných jablek
- 80 g krupicového cukru
- 1 bal. vanilkový pudink
- 300 ml vody
Na tvarohovou šlehačku budeme potřebovat:
- 1 ks tvaroh v kostce
- 1 ks šlehačka (objem tuku min. 30%)
- cukr
Můžeme: Čoko polevu na polití na závěr
Takto budeme v receptu postupovat:
- Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, následně přidáme cukr a šleháme do pevné pěny. Postupně do sněhu zašleháme i žloutky, olej a nakonec lehce i prosetou mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- Těsto vylijeme na plech předem vyloženým pečícím papírem a upečeme při 170°C do růžova, asi 20 min.
- Jablka si nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbývající vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.
- Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme úplně vychladnout.
- Nakonec si smícháme tvaroh s cukrem a ušlehanou šlehačkou.
- Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme pokapat čokoládovou polevou.
Máme hotovo.
Přejeme vám dobrou chuť.
Sdílejte tento článek a podělte se s ním na Facebooku, díky Vašim sdílením máme chuť Vám přinášet nové články pro každý den.
zdroj: domowysmakjezenia.pl/2016/04/08/jablecznik-z-bita-smítana